O familie întreagă din Botoșani a ajuns la spital din pricina unei salate

Postat la: 16.04.2019 16:49

Cei trei au făcut salată din frunze de lăcrămioare, o plantă toxică, iar toți au început să se simtă rău duminică seară, la câteva ore după ce au mâncat respectiva salată.

Tatăl, cel care resimţea se simțea cel mai rău, a sunat la 112. La locuinţa familiei a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a preluat pe toţi trei şi i-a transportat la Urgenţe, unde au primit primul ajutor. „Pacienţii acuzau ameţeli, greaţă şi stare de vomă. Au fost stabilizaţi în serviciul nostru, după care au fost direcţionaţi către secţia de Infecţioase, pentru internare şi supraveghere medicală de specialitate", a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Ingestia unei cantităţi mici de lăcrămioare nu provoacă efecte adverse, însă dacă se consumă o cantitate mai mare, consecinţele pot fi diverse: se pot manifesta ameţeli, stare de greaţă şi vomă, dureri la nivelul gurii şi dureri abdominale, diaree şi crampe stomacale. De asemenea poate fi afectată şi inima, bătăile inimii pot deveni neregulate rapide sau se pot încetini.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu