O aplicație românească arată dacă oamenii poartă mască sau nu. Mecanismul utilizează algoritmi de detecție a feței

Postat la: 26.10.2020 - 15:39

O aplicație realizată de o companie din România arată în timp real dacă vizitatorii sau angajații unei companii sau ai unei instituții poartă mască de protecție. De asemenea, aplicația demonstrează dacă masca este purtată corect. Mecanismul utilizează algoritmi de detecție a feței.

Aplicația concepută de Starbyte este pentru companiile și instituțiile care doresc să afle în timp real dacă angajații sau vizitatorii poartă mască de protecție și, la fel de important, dacă aceasta este utilizată corect. Cu ajutorul algoritmilor de detecție și recunoaștere ale feței, aplicația poate diferenția persoanele care poartă mască de cele care nu poartă, atenționând atunci când cei din urmă nu se supun regulilor.

Aplicația poate fi utilă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu respectă obligativitatea de a purta masca corect, pe nas și gură, în toate spațiile în care aceasta este obligatorie. Concret, atunci când camera surprinde o persoană care nu se conformează, o notificare va fi trimisă administratorului/responsabilului. Notificarea va fi trimisă pe telefon, PC sau tabletă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu