Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_itl5v4gmpomql7o3sps55nu426, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Noul coronavirus îşi pierde din putere, spune un recunoscut medic italian: "Clinic, el nu mai exista!"

Noul coronavirus îşi pierde din putere, spune un recunoscut medic italian: "Clinic, el nu mai exista!"

Postat la: 01.06.2020 14:19

Noul coronavirus îşi pierde din putere şi a devenit mult mai puţin letal, a declarat duminică pentru un post de televiziune un recunoscut medic italian, potrivit Reuters.

„În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia", a spus Alberto Zangrillo, şeful Spitalului San Raffaele din Milano. "Probele prelevate în ultimele 10 zile au arătat o încărcătură virală din punct de vedere cantitativ, care a fost absolut infimă în comparaţie cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două luni", a spus el pentru televiziunea RAI.

Zangrillo a spus că unii experţi sunt prea alarmişti cu privire la perspectiva unui al doilea val de infecţii, iar politicienii trebuie să ţină seama de noua realitate. „Trebuie să revenim la a fi o ţară normală. Cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru terorizarea ţării", a spus el. Un al doilea medic din nordul Italiei a declarat agenţiei naţionale de ştiri ANSA că, de asemenea, crede că noul coronavirus îşi pierde din forţă.

„Puterea pe care virusul a avut-o acum două luni nu este aceeaşi pe care o are astăzi", a declarat Matteo Bassetti, şeful clinicii de boli infecţioase din spitalul San Martino din Genova. „Este clar că astăzi boala COVID-19 este diferită", a adăugat acesta. Italia se află pe locul terei în lume la numărul de decese cauzate de COVID-19, cu 33.415 de persoane care au murit de la apariţia epidemiei pe 21 februarie şi pe locul al şaselea la numărul de cazuri cu 233.019. Cu toate acestea, noile infecţii şi decese au scăzut constant în luna mai, iar ţara relaxează unele dintre cele mai rigide măsuri de izolare din Europa.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu