Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_gkndikunj0r1trtg1uqfpk77m6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Nicușor Dan, și-a făcut propriul partid: Uniunea Forțelor Locale (UFL)

Nicușor Dan, și-a făcut propriul partid: Uniunea Forțelor Locale (UFL)

Postat la: 21.01.2020 13:50

Nicușor Dan a confirmat, luni seară, că și-a făcut partid, răspunzând la o întrebare din partea membrilor biroului municipal al USR, au declarat surse politice. Potrivit acestora, noul partid al lui Nicușor Dan este Uniunea Forțelor Locale (UFL).

"Nicușor Dan a spus aseară (luni - n. red.) în Biroul Municipal al USR București că înființarea UFL a fost o strategie pentru candidatura sa la alegerile locale din București, astfel încât noul partid să poată încheia o alianță electorală cu USR și PLUS, iar el să poată fi susținut de Alianță în cursa pentru Primăria București", a explicat un membru al conducerii USR București.

Potrivit legii, un candidat independent la alegerile locale nu poate fi susținut de un partid sau de o alianță politică. Numele său nu poate apărea pe buletinul de vot alături de sigla unui partid sau a unei alianțe, iar respectivul partid sau alianță nu poate deconta cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent.

Tribunalul București a dispus la termenul din 3 iulie 2019 acordarea personalității juridice și înscrierea partidului Uniunea Forțelor Locale în Registrul partidelor politice. UFL a fost înființat de Nicoleta Teodorescu, Elena Victorița Enescu și Alina Dimache.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu