Ministrul Grindă măreşte cu 50% preţurile locuinţelor ANL

Postat la: 12.08.2020 18:32

Desi preturile de vânzare la nivel național s-au diminuat cu 1,8% față de luna anterioară, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ştefan, a mărit printr-un ordin preţul unui metru pătrat la 2.996,00 lei față 1.916,42 lei cât era în 2019.

Sesizarea a fost făcută de Marian Oprişan, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, printr-o scrisoare deschisă adresată presedintelui Klaus Johannis: "Această majorare nepermis de mare a valorii de înlocuire compromite însăși ideea de locuințe sociale pentru tineri deoarece metrul pătrat cu care dorește ANL să vândă o locuințe devine egal cu metru pătrat cu care vând locuințele dezvoltatorii imobiliari. Pe de altă parte, această majorare nepermis de mare a metrului pătrat la locuințele ANL are loc într-o perioadă în care toți analiștii avertizează de iminența producerii unei crize economice, iar datele statistice din ultima perioadă arată că numărul șomerilor este pe zi ce trece mai mare!".

El este de părere că în contextual actual al crizei preţurile trebuiau îngheţate până cel puţin în 2022. Oprişan îi cere preşedintelui să se implice "activ și direct în soluționarea acestei situații prin care Guvernul României sabotează cu bună știință tinerii și familiile tinere din țară prin majorarea cu 50% a valorii prețului de vânzare a locuințelor ANL". Până acum, tinerii plăteau mai puţin de 400 de Euro/mp, iar după actualizarea preţului făcut de ministrul poreclit Grindă metrul pătrat ajunge la 612 euro. În marile oraşe preţul unui metru pătrat pe piaţa liberă variază între 1200-1400 de euro, numai că nu sunt aceleaşi condiţii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu