Mica Delegație condusă de Șoigu, care vine într-o așa-zisă vizită „oficială", numără peste 30 de persoane

Postat la: 22.08.2019 - 16:54

Delegația ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care vine la invitația președintelui Republicii Moldova la evenimentele din 24 august dedicate „marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism", numără peste 30 de persoane. Informația a fost oferită de surse demne de încredere pentru Realitatea.md.

Aproximativ 10 persoane din personalul de securitate a ministrului rus deja ar fi în țară, altele 17 urmând să vină mâine, iar ultimele peste 15 vor ateriza împreună cu Șoigu, adică în această sâmbătă.

Aceleași surse ne-au mai declarat că din delegație fac parte zeci de ofițeri, inclusiv mai mulți generali din Statul Major al Armatei ruse și din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse. Oficial însă se cunoaște doar că va fi prezentă și vicepreședinta Consiliului Federației din Rusia, Galina Karelova. 

Amintim că vizita ministrului rus al Apărării a trezit mare scandal pe intern, în special, din partea Blocului ACUM - partenerii de coaliție a socialiștilor. În timp ce vineri, pe 23 august, cei de dreapta vor comemora victimele regimurilor totalitare şi autoritare, sâmbătă, pe 24 august, cei de stânga vor celebra „eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști".

Asta, în primul rând. În al doilea rând, ministrul nostru al Apărării, Pavel Voicu, s-a arătat nedumerit, când prim-ministra Maia Sandu i-a spus că nu poate semna niciun acord în cadrul vizitei rușilor, pentru că nu s-au respectat toate demersurile.

„Întrucât nu ați întreprins toate demersurile legale, această vizită nu este una oficială. Drept urmare, Guvernul nu este implicat în această vizită și nu pot fi semnate acorduri sau înțelegeri oficiale. Ca orice cetățean străin, domnul Șoigu poate să viziteze Republica Moldova în calitate de persoană privată dar întâlnirea dumneavoastră nu poate purta un caracter oficial, dumneavoastră nu puteți să semnați niciun acord", a punctat Maia Sandu.

Oficialul a declarat că a aflat luni de la Igor Dodon despre vizită și imediat a anunțat-o pe doamna premier. Suspect este faptul că, deși a aflat abia acum două zile, a mai adăugat că vizita lui Șoigu era în plan demult pentru finele lunii august.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu