Mandat de arestare în lipsă pentru un manelist aflat în turneu în Austria, într-un caz cu euro falși

Postat la: 27.02.2020 - 08:59

Un cântăreţ de manele din județul Hunedoara a fost arestat în lipsă pentru punere în circulație de euro falși. Dan Pitic le-a spus anchetatorilor, prin telefon, că se află în turneu în Germania și Austria, relatează Mediafax.

Cântărețul de manele, zis Dan Pitic, a fost arestat în lipsă în 24 februarie de magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu. Primul termen a avut loc pe 21 februarie, însă cauza a fost amânată după ce bărbatul ar fi transmis, prin telefon, că se află într-un turneu în Germania și Austria și se va prezenta la instanță peste câteva zile, lucru care nu s-a întâmplat.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului zis Dan Pitic, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Cu drept de contestație", a decis instanța. Cântărețul este cercetat într-un dosar în care alți trei bărbați din Alba și Timiș au fost arestați, după ce ar fi fost prinși, săptămâna trecută, cu peste 90.000 de euro falși. „S-a făcut o propunere de arestare în lipsă a unui inculpat, în legătură cu aceleași aspecte, respectiv punere în circulație de valori falsificate, întrucât rezultă din probe suspiciunea rezonabilă că și acest inculpat a săvărșit această infracțiune. Și acesta s-a deplasat în municipiul Târgu-Jiu și a pus în circulație bancnote euro falsificate și are același grad de participație ca și ceilalți inculpați care au fost anterior arestați preventiv. S-a emis mandat de arestare în lipsă, el nu s-a prezentat, nu a fost audiat în această cauză. Va fi prezentat în fața unui judecător să confirme mandatul. A fost citat cu mandat de aducere la domiciliul mamei sale, din municipiul Petroșani, nu a fost găsit. Au fost efectuate mai multe verificări", a declarat Camelia Caragea, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Bărbatul s-ar afla într-un turneu în Germania și Austria.

„Din probe a rezultat că între acest inculpat și ceilalți inculpați au existat înțelegeri cu privire la bancnotele euro false plasate pe piață. A fost căutat de autorități, chiar s-a luat legătura telefonică, s-a comunicat că este în Austria, întrucât la sfârșitul lunii februarie, 28-29, are niște activități artistice în Austria. S-a discutat telefonic cu el, dar nu s-a prezentat la solicitarea organelor de urmărire penală și s-a formulat o propunere de arestare în lipsă", a mai declarat Camelia Caragea.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu