Managerul unui Spital Judeţean a ascuns că unitatea are aparat pentru testarea COVID-19

Postat la: 07.04.2020 - 09:39

Parchetul a deschis dosar de cercetare penală in rem (pentru fapte) pentru neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, după ce managerul Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu a susţinut că nu are aparat pentru testarea pacienţilor pentru coronavirus. Ulterior, s-a constatat însă că spitalul avea aparat Real Time PCR de doi ani, pentru care trebuia cumpărat kit Xpert Epress SARS-CoV-2.

Potrivit Parchetului General, procurorii Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu luni, în urma unui articol din presă, pentru infracţiunile de de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Conform procurorilor, dosarul a fost deschis după ce managerul spitalului a afirmat public că Spitalul Judeţean nu are un aparat PCR pentru testarea şi diagnosticarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus, însă ulterior s-a constatat că în unitatea medicală există, de aproximativ doi ani, un aparat GeneXpert de tip PCR cu capacitate de testare şi diagnosticare certă a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Parchetul spune că pentru punerea în funcţiune a acestui aparat era necesară achiziţionarea unor kit-uri Xpert Epress SARS-CoV-2. În acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu