Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_9lh044g93qbviq6qieclsuh7f5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Mămica unuia dintre bebelușii cu COVID 19: "Se mușamalizează mult ce e acolo. E groaznic. Două zile parcă am fost într-un film de groază"

Mămica unuia dintre bebelușii cu COVID 19: "Se mușamalizează mult ce e acolo. E groaznic. Două zile parcă am fost într-un film de groază"

Postat la: 07.04.2020 09:41

Una dintre cele 11 mămici ale căror bebeluși au fost confirmați cu COVID 19, după ce au stat în maternitatea "Odobescu" din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, a povestit clipele de groază prin care a trecut.

Femeia susține că nu a fost informată oficial de nimeni de la DSP Timiș, ci a aflat neoficial de la un medic ginecolog că bebelușul este confirmat cu coronavirus. Aceiași situație a fost și în cazul testul său care a ieșit negativ. "Am vorbit cu colegele mele din salon, am fost patru, și la fel, au fost informate de medicii lor ginecologi. DSP-ul nu ne-a sunat absolut deloc", a susținut aceasta.

Extrem de afectată de ce a trăit în maternitatea Odobescu, când au fost confirmate primele asistente cu COVID 19, mămică a susținut că "două zile parcă am trăit un film de groază".

După ce a născut, totul a fost în regulă până luni. "Nu se purta mască. De luni, medicii au început să poarte mască și doar o parte dintre ei. Miercuri am aflat, la fel, neoficial, de la unul dintre medici, că avem în maternitate un caz cu coronvirus. La ora 7, am auzit în spital că maternitatea intră în carantină. Asistentele dim ziua respectivă au fost extraordinare. Au rezistat eroic 38 - 40 de ore, la fel fără măști, fără absolut nimic. Miercuri la prânz ni s-a oferit un iaurt, la cină un corn cu un mini-unt, un ou fiert sau posibilitatea de a alege un corn cu o felie de parizer. Miercuri au venit, ne-au adus câte o mască, câte un sac în care ni s-a spus să punem hainele noastre și ale bebelușilor pe care le vom spăla după șapte zile, ori în maternitate, ori acasă. Miercuri ar fi trebuit să ne dea drumul, dar nu au făcut-o, au spus că vom fi testați. Au venit, miercuri, la ora zece noaptea ne-au testat pe noi, bebelușii. Joi s-a făcut dezinfectarea cu noi în spital. Ni s-au dat bebelușii în saloane, au stat cu noi în pătuț. Erau mămici care nu aveau lapte Au stat bebelușii nemâncați cinci ore. Noi, mămicile care aveam lapte, ne-am descurcat. Celelalte nu. Plângeau, plângeau și mergeau la asistente și le spuneau "măcar dați-ne nouă lapte praf și biberon ca să-i putem hrăni". Nu s-a întâmplat", a povestit femeia.

Mămica a plecat acasă pe proprie răspundere, susținând că "nici acolo nu puteam să stăm că nu eram protejați. Dacă mai rămâneam în maternitate, cred că eram și eu pozitivă, nu doar el. Se mușamalizează mult ce e acolo. E groaznic. Două zile parcă am fost într-un film de groază. Din punctul meu de vedere, cei de la DSP nu-și fac datoria. M-am autoizolat acasă cu tatăl bebelușului și cu el. Ne-am anunțat medicii de familie, dar nu știm cât durează".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu