Mai mulţi români de pe vasul Diamond Princess revin, vineri noapte, în ţară

Postat la: 21.02.2020 11:32

Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess ancorată în portul Yokohama, vor reveni, vineri noapte, în ţară, a declarat Raed Arafat. Iniţial la bordul vasului au fost 17 români, dintre care doi sunt infectaţi cu noul coronavirus. Cei doi sunt trataţi în Japonia.

Românii care vor debarca fac parte dintr-un grup de aproape 500 de oameni care nu au simptome. „Românii evacuaţi de pe vas vor ajunge la noapte în România", a declarat, vineri, Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că şase români aflaţi la bordul navei au cerut să fie evacuaţi din Japonia. Românii, la fel ca ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene, vor fi evacuaţi de două avioane ale Italiei, trimise special la Yokohama. Costurile repatrierilor sunt cofinanţate de Uniunea Europeană prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

La bordul navei Diamond Princess au fost iniţial 17 români, 15 membri ai echipajului şi doi turişti. Doi dintre românii care lucrau la bord au fost infectaţi între timp şi sunt spitalizaţi în Japonia.

Un purtător de cuvânt al companiei care deţine vasul a furnizat lista cu ţările din care provin oamenii care debarcă astăzi. Iată ţările:

Japonia: 195 de oameni
Hong Kong: 84
Cambodgia: 47
Australia: 40
Marea Britanie: 21
Rusia: 10
Filipine: 6

România, Moldova, Argentina, Israel, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore, Irlanda, Statele Unite, , China, Kazakhstan, Germania, Italia şi Portugalia au câte cinci cetăţeni sau mai puţini care vor debarca vineri, potrivit CNN.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu