Ludovic Orban a anunţat restricţiile ce vor fi impuse în Capitală: Masca devine obligatorie peste tot, se închid şcolile, restaurantele, cinematografele

Postat la: 19.10.2020 17:57

Ludovic Orban a anunţat principalele măsuri după depăşirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori. Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze aceste măsuri şi să gândească un plan de implementare, a adăugat premierul.

- Obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise

- Suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea orelor în sistem online în toate şcolile

- Suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele în spaţii închise

Se închid şcolile, teatrele, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din spaţiile închise ale Capitalei, anunţă premierul Ludovic Orban. Părinţii vor primi 75% din salariu pentru perioada cât stau acasă cu copiii.

În ce priveşte neliniştea părinţilor, premierul a spus că există o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare, care va fi adoptată săptămâna viitoare marţi sau miercuri şi care prevede asigurarea a 75 % din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul. Premierul a adăugat că, în opinia sa, odată ce DSP a transmis rata de 3,02, „nu se mai poate întoarce situaţia": „Nu văd un motiv pentru care se poate întoarce".

În ce priveşte tabletele pentru elevi, Orban a spus că, din câte ştie, acestea au fost distribuite în Bucureşti sau sunt „în curs de împărţire". Răspunzând la o altă întrebare despre eventuala carantinare a Capitalei, premierul a declarat că discuţia este prematură. „Suntem în analiză pentru posibile alte măsuri. Vom solicita utilizarea altor metode de a reduce riscul dacă va fi cazul".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu