Liviu Mihaiu reacţionează în cazul ofițerului de informații din Deltă, prietenul jurnaliștilor și guvernatorul Vioricăi Dăncilă

Postat la: 16.06.2019 - 12:45

Ca să încheie săptămâna cu succes, premierul Viorica Dăncilă a revocat din funcție guvernatorul Deltei Dunării, pe Mălin Mușetescu, un fost jurnalist de la revista Cațavencii, realizator de filme si pasionat de pescuit sportiv al știucii, și a numit în locul lui un fost ofițer al SRI.

Primul care a dorit să se pronunțe cu privire la decizia guvernului PSD este jurnalistul și fostul guvernator al Deltei Dunării din anii 2008-2009, Liviu Mihaiu. El nu vede cu ochi buni schimbarea fostului său coleg de la Cațavencii cu un om provenind din SRI și crede că la origine este o mișcare politică de-a Vioricăi Dăncilă.

"S-a produs înlocuirea unui guvernator cu profil protecţionist și activist cunoscut pentru protecţia Deltei Dunării- Mălin Mușetescu, care a fost aproape zece ani vicepreședinte al "Salvaţi Dunărea si Delta", numit de guvernul Grindeanu. Asta arăta, la vremea aceea, că PSDeul lui Dragnea nu avea intenţia să se atingă de Rezervaţia Deltei. Înlocuirea de acum este în sine un proces de alte intenţii, care ar putea schimba "imunitatea" și moratoriul de tabu politic de care se bucura Rezervaţia Deltei până mai ieri. Pe de altă parte, numirea unui fost șef SRI în acest post are la bază două fenomene în administraţia jalnică a acestei ţări:

1. Faptul că acest post este oferit, în mod evident, ca troc politic întru votul șefului C.J. Tulcea, Horia Teodorescu, pentru alegerea Veoricăi în fruntea unei ruine de partid numite PSD

2. Este din ce în ce mai evident azi în administraţie, că fără "protocoale" de acest gen, politica din România nu mai poate exista fără trocuri de funcţii și încunviinţări. Mai precis, fără "aprobare" și mai nou, iată și oamenii celui mai puternic și implicat serviciu secret din politica ţării", mi-a declarat Liviu Mihaiu, cel care a simțit pe pielea lui ce înseamnă astfel de "trocuri".

L-am întrebat dacă fără protocoale de parteneriat public-privat între Consiliul Județean și firme cu potențial crede ca se poate finanța o activitate de dezvoltare în Deltă, pentru că mereu a fost invocată problema banilor.

"Evident că nu", a spus Mihaiu. Păi, cine să cheltuiască imensul fond ITi de peste 1 miliard de euro, dacă nu o face prin firmă și ONG-uri de la stradă, școală și spital până la renaturări și protecţia unuia dintre cele mai mari comori de biodiversitate ale lumii? Statul este ordonator de credite", a mai arătat jurnalistul, fost guvernator în guvernul Tăriceanu.

Ştirea iniţială: Știrea a explodat în media în cursul zilei de vineri, punându-se accent pe calitatea de ofițer de informații a noului numit. Este vorba de Cătălin Țibuleac, care peste patru ani a fost șeful SRI Tulcea, pensionar din 2017, după cum scrie presa locală.

Dezvăluirile și acuzațiile au început să curgă. Era un personaj necunoscut publicului larg și jurnaliștilor care nu au tangență cu turismul și cu administrația Deltei, însă faptul că provenea din structurile SRI era din start o osândire.

Nu ai cum să nu te întrebi, ca ziarist sau simplu cetățean, cum de ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu (căci la propunerea domniei sale s-a făcut numirea) și premierul Viorica Dăncilă nu au găsit o altă persoană pentru a fi guvernatorul Deltei decât un ofițer de informații? Ce îl recomandă sau ce îl condamnă pe acest favorit al cabinetului Dăncilă? - m-am întrebat, căci nu auzisem de Cătălin Țibuleac și nici prin județul Tulcea sau Deltă nu am mai fost din vremea în care la putere era Adrian Năstase și prosperitatea creștea în ograda senatorului Traian Rece.

Am inventariat acuzațiile:

Cătălin Țibuleac a fost ofițer și șef al SRI Tulcea.

Este un apropiat al președintelui Consiliului Județean Tulcea, pesedistul Horia Teodorescu.

A fost, până acum, președintele unui ONG - Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, "care s-a remarcat și prin sejururile organizate pentru ziariști în Deltă".

ONG-ul lui Țibuleac "este controlat de Consiliul Județean Tulcea", prin "baronul" Horia Teodorescu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu