Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_bgbj1dg0hi4fv7hqse40ienf66, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
La ANAF se pun directori ca pe banda rulanta pe ultima sută de metri a guvernului Dăncilă: Fiscul a scos la concurs 66 de posturi de șefi

La ANAF se pun directori ca pe banda rulanta pe ultima sută de metri a guvernului Dăncilă: Fiscul a scos la concurs 66 de posturi de șefi

Postat la: 18.10.2019 15:51

ANAF a scos la concurs 66 de posturi de directori în cadrul administrațiilor regionale, printre care directori de regională, directori juridici, directori de colectare, de servicii interne și șefi de administrații județene fiscale.

Campania de ocupare de posturi este, ca amploare, fără precedent în ANAF. Guvernul a fost demis, iar președintele a desemnat un nou premier pentru formarea de guvern, astfel că asupra unui concurs de asemenea amploare planează o suspiciune justificată că este doar un efort de ultim moment al guvernului PSD de a umple posturile de conducere vacante din ANAF cu oameni apropiați partidului.

Merită menționat că toți candidații trebuie să depună documentele într-un "dosar cu șină", devenit în mentalul omului obișnuit sau al antreprenorului un simbol al încremenirii ANAF în timp în ce privește procedurile și tehnologia. Concursul pentru numirea de șefi are loc în timp ce angajările pe posturile obișnuite de execuție sunt blocate de mai mulți ani, iar ANAF are un deficit de personal de circa 15% dintr-un total de 27.000 de posturi aprobate pe hârtie.

"O asemenea operațiune de capturare politică a unei instituții este fără egal în istoria recentă. Nici măcar la reorganizarea ANAF din 2013 nu au fost scoase la concurs pentru definitivare un asemenea număr de funcții de conducere. După ce au avut trei tentative de a obține «legal» o reorganizare ANAF care să permită instalarea «pilelor» baronilor PSD la conducere, acum au recurs la o ultimă metodă. Anterior au fost presiuni infernale pentru ca unii să renunțe la posturile obținute anterior prin concurs pentru a elibera locul piloșilor PSD. Cazul Direcției de Control Mari Averi este strigător la cer!! Au eliberat postul pentru a nu fi deranjate persoane care trebuia incluse în eșantionul de verificare!!! Imediat după ce «concurenții» se vor înscrie la examen voi face public cu nume și prenume cazuri concrete precum și cine vor fi «câștigătorii» acestui simulacru de concurs național. Până atunci, poate vor face un efort și alte instituții ale statului român pentru a bloca disperarea PSD de a ocupa ANAF", a declarat, contactat de Profit.ro, Gelu Diaconu.

Cel mai mare deficit de personal e la Antifraudă, unde sunt 900 de oameni dintr-un total de 2.000 bugetat. Toate posturile sunt de funcționar public, iar după ce vor fi ocupate acum prin concurs, îndepărtarea ulterior a persoanelor respective, deși evident puse politic în aceste posturi, va fi dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Înscrierile pentru aceste posturi sunt programate în perioada 18 octombie - 6 noiembrie, urmând ca proba scrisă să aibă loc pe 18 noiembrie. Concursul constă în trei etape - selecția dsarelor, probă scrisă și interviul.

Exemple de mai jos sunt doar o parte dintre cele 66 de posturi pe care ANAF încearcă acum să le ocupe.

director regional - DGRFP Brașov
șef administrație - AJFP Bistrița-Năsăud
director general - DGRFP Cluj-Napoca
director executiv - DGRFP Cluj-Napoca - Servicii Interne
șef administrație - AJFP Neamț
director general - DGRFP Iași
șef administrație - AJFP Bacău
director executiv - DGRFP Timișoara - Servicii Interne
șef administrație adjunct - DGRFP București - Inspecție Fiscală
director general - DGRFP Timișoara
director executiv - DGRFP București - Structura e Inspecție Fiscală
drector executiv - DGRFP București - Structura juridică

Pentru lista completa accesati AICI.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu