Klaus Iohannis este dispus să sacrifice guvernul pentru alegerile locale în două tururi

Postat la: 24.01.2020 09:19

Klaus Iohannis a declarat că solicită Parlamentului convocarea celor două camere în sesiune extraordinară, pentru a discuta angajarea răspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor în două tururi, săptămâna viitoare.

Iohannis a spus și că „nu exclude niciun scenariu" în ceea ce privește demisia lui Ludovic Orban în scopul organizării alegerilor anticipate. Totodată, președintele a spus și că nu i se pare oportun ca Ludovic Orban să fie candidat din partea PNL la Primăria Capitalei.

În contextul în care mai multe partide negociază depunerea unei moțiuni de cenzură, Klaus Iohannis spune că i-a transmis premierului Ludovic Orban că este sceptic în privința asumării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. Totuși, reușita unei eventuale moțiunii de cenzură ar deschide calea pentru alegeri anticipate, variantă susținută de Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis spune că nu își dorește un guvern de uniune națională dacă moțiunea de cenzură va trece. Acesta vorbește despre două variante: alegeri anticipate sau guvern liberal în continuare.

El susţine că Ludovic Orban e bun de premier şi în continuarea guvernării.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu