Judecătoarea Crina Muntean a pus monopol pe supravegherea magistraților

Postat la: 27.05.2019 - 11:36

Judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, ținea dosarele cu mandatele de interceptare închise în dulapul său: „Nu aveau filele numerotate și cusute... A existat un incident provocat de Muntean Crina... Denotă o tendință de a monopoliza, de pe o poziție de forță, activitatea judecătorului de drepturi și libertăți".

Ciprian Man, „manelistul DNA" o descria pe Crina Muntean drept partenera în lupta pentru prinderea magistraților corupți. Judecătoarea din Bihor este unul dintre numele cele mai des întâlnite în Raportul Inspecției Judiciare privind dosarele pe care DNA, în mandatele Laurei Kovesi, le-a deschis față de aproape 3.000 de magistrați din țară.

Lumea Justiției a prezentat constatările făcute de inspectorii Inspecției Judiciare în legătura cu activitatea desfășurată de Crina Muntean la Tribunalul Bihor. Uluitoare sunt și descoperirile Inspecției Judiciare despre cum erau păstrate dosarele cu măsurile de supraveghere dispuse împotriva magistraților. În acest sens, inspectorii au constatat că acestea nu aveau filele cusute și erau ținute de Crina Muntean într-un dulap din biroul său, fără ca grefierul să aibă acces la ele.

Concluziile Inspecției nu au fost deloc pe placul Crinei Muntean, scrie luju.ro. Drept urmare, judecătoarea a făcut o serie de obiecțiuni la raportul inspectorilor judiciari, însă a primit cu grație flit. Asta întrucât nu putea formula obiecțiuni pe persoană fizică, asemenea acțiuni putând fi introduse doar de către instanță, în speța Tribunalul Bihor. Or, Tribunalul Bihor a anunțat că nu înțelege să formuleze obiecțiuni împotriva raportului Inspecției Judiciare.

Iată fragmente din raportul Inspecției Judiciare:

"La Tribunalul Bihor în perioada 01.01.2014-31.08.2015 toți judecătorii Secției penale au fost desemnați să soluționeze cererile de competența judecătorului de drepturi și libertăți, inclusiv cele având ca obiect măsuri speciale de supraveghere tehnică, iar, în perioada 01.09.2015-01.01.2018 au fost desemnați numai doi judecători ai secției să soluționeze cererile anterior menționate, pentru că, începând cu data de 01.01.2018 atribuțiile judecătorului de drepturi și libertăți să fie preluate de un singur judecător, doamna judecator Muntean Crina.

Menționăm că deși prin Hotărârea Colegiului de conducere al Tribunalului Bihor nr. 14/12.07.2018 s-au admis propunerile judecătorului delegat să exercite funcția de președinte al Secției penale privind reorganizarea secției, în sensul că toți judecătorii secției să îndeplinească toate atribuțiile judiciare, respectiv atribuții de judecător de drepturi și libertăți, de judecător de cameră preliminară și judecător de fond, această hotărâre nu a fost pusă în aplicare în principal datorită opoziției manifestate de doamna judecător Muntean Crina."

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu