Institutul Cantacuzino se implică în dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19 anunțat de OncoGen

Postat la: 27.05.2020 - 22:08

Centrul OncoGen din Timișoara a anunțat pe pagina sa de Facebook că a semnat un acord cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino" privind dezvoltarea unui eventual vaccin împotriva COVID-19, boala provocată de noul tip de coronavirus.

Totodată, centrul a mai adăugat că, împreună cu Institutul Cantacuzino, a câștigat concursul organizat de Ministerul Educației pentru dezvoltarea unui astfel de vaccin. Astfel, cele două instituții vor primi 3,5 milioane de lei ca finanțare pentru cercetarea necesară pentru a crea vaccinul împotriva noului tip de coronavirus.

„Cu această ocazie vă anunțăm că Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2", a anunțat OncoGen pe Facebook.

Centrul OncoGen din Timișoara a anunțat, tot pe Facebook, că atunci când va fi finalizat, vaccinul împotriva COVID-18 ar urma să fie administrat intranazal, fie sub formă de picături, fie prin pulverizare.

„Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman", informează OncoGen.

Spitalul Județean din Timișoara a anunțat recent o anchetă, după ce șeful Centrului OncoGen, Virgil Păunescu, a anunțat că și-a administrat un vaccin împotriva COVID-19, susținând că nu are încredere în testele efectuate pe animale.

„Mi-am administrat vaccinul pe care am anunțat că l-am pus la punct încă din luna februarie. Între timp am primit substanțele, proteinele care compun acest vaccin, și pentru că vrem să colaborăm, și vom colabora cu Institutul Cantacuzino ne-am gândit să îl facem cât mai simplu posibil. Se administrează sub formă de aerosol sau de picături. Eu mi-am administrat picături intranazale într-o soluție de vitamina A", spunea cercetătorul la acea vreme.

În luna februarie, Virgin Păunescu anunțase că OncoGen este pe cale să dezvolte un vaccin împotriva COVID-19, folosind o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată folosită în oncologie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu