Instanța a anulat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele lui Mario Iorgulescu, pentru accidentul rutier provocat în septembrie 2019

Postat la: 07.04.2020 - 07:53

Mandatul de arestare în lipsă emis în urmă cu o lună de Tribunalul Bucureşti pe numele lui Mario Iorgulescu, în dosarul în care este acuzat de omor şi conducere sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, a fost anulat luni de magistrații Curții de Apel București.

În 5 martie, Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pentru Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Mario Iorgulescu este internat în prezent la o clinică din Italia și fusese dat în urmărire internaţională de către Poliţia Română.

Avocaţii lui Mario Iorgulescu au contestat decizia tribunalului şi au avut câştig de cauză la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a anulat decizia tribunalului şi a dispus ca cererea procurorilor să se rejudece, scrie Agerpres.

"Admite contestaţia formulată de inculpatul Iorgulescu Gino Mario împotriva încheierii de şedinţă din data de 05.03.2020, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală. Desfiinţează încheierea atacată şi dispune rejudecarea cauzei de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală. Definitivă", se arată în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

În septembrie 2019, Mario Iorgulescu a provocat un grav accident rutier în care și-a pierdut viața un tânăr.

În 17 februarie, procurorii au sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a lui Mario Iorgulescu, pentru infracțiunile de omor și "conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe".

Potrivit procurorilor, prin ordonanța din 23 ianuarie 2020, a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și a fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea lui Mario Iorgulescu, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autoritățile judiciare italiene la data de 12 februarie.

Procurorii spuneau că la momentul producerii accidentului din 8 septembrie 2019 Mario Iorgulescu, care conducea un autoturism Aston Martin, era băut, având o alcoolemie de 1,96 g/l și consumase cocaină.

Mario Iorgulescu se îndrepta spre un club din Parcul Herăstrău și a pătruns pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 de kilometri la oră, în intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de kilometri la oră în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă. Fiul șefului LPF a urcat cu mașina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație, apoi a intrat pe contrasens și a lovit frontal un autoturism Audi, spun procurorii. Șoferul - un tânăr de 24 de ani - a decedat pe loc.

"La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Sos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe bandă I, urcând vehiculul cu partea stânga pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victimă V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum.
Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seamă hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă", spun procurorii.

În 23 septembrie 2019, medicii de la Spitalul Elias, unde Mario Iorgulescu a fost internat după accident, anunțau că, la cererea familiei și contrar recomandărilor cadrelor medicale, el a fost transferat la un spital din Italia.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu