Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_9iv8i9gqk8ag4ftdor4d7qv6f5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Inițiativa legislativă a lui Teodorovici privind impozitarea bacșișului a primit votul Senatului

Inițiativa legislativă a lui Teodorovici privind impozitarea bacșișului a primit votul Senatului

Postat la: 16.10.2019 17:10

Senatul a adoptat, miercuri, propunerea legislativă iniţiată de ministrul demis al Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care bacşişul încasat de la clienţi în cazul serviciilor de restaurant sau bar este evidenţiat distinct pe bonul fiscal.

,, În restaurante şi baruri, bacşişul încasat de la clienţi se evidenţiază pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de încasare a acestuia. Operatorul economic va înmâna clientului nota de plată înainte de emiterea bonului fiscal. Nota de plată va conţine rubrici destinate alegerii de către client a nivelului bacşişului, care poate varia între 10 şi 15% din valoarea serviciilor de care a beneficiat. Operatorul economic va înregistra în contabilitate distinct aceste sume şi va include în baza de date a aparatelor de marcat electronice fiscale sub forma de articol cu denumirea bacşiş'', stipulează actul normativ.

Liderul grupului PNL, Florin Cîţu, a afirmat că, prin evidenţierea distinctă a bacşişului pe bonul fiscal şi în actele contabile, "PSD introduce o nouă taxă". Propunerea legislativă adoptată de Senat cu 43 de voturi "pentru", 23 "împotrivă" şi 6 "abţineri va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu