Incredibila declaratie a directorului ANSP Moldova: "COVID-19 a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur!"

Postat la: 08.09.2020 - 12:59

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, consideră că oamenii răpuşi de COVID-19 în întreaga lume şi aşa erau o povară pentru ei înşişi, dar şi pentru cei din jur, pentru că sufereau şi de alte boli.

„Nu vreau să fiu judecat şi să pară cinic, dar în toată lumea Covid-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, în patologii cardiovasculare ireversibile decompensate. Iată că acest lucru s-a întâmplat şi în Franţa, şi în Italia, din nefericire, şi în R. Moldova", a declarat Nicolae Furtună la emisiunea "Punctul pe azi" de la TVR Moldova.

Până la ora actuală, în R. Moldova au fost raportate 40.055 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 1.074 de decese, dintre care 32 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 59 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. Au fost vindecate 28.578 de persoane, 580 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 33 se află la respiraţie artificială.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu