Înalta Curte redeschide un dosar al lui Gabriel Oprea

Postat la: 14.03.2018 16:43

Un fost angajat al Ministerului de Interne i-a făcut lui Oprea plângere penală pentru abuz în serviciu, acuzându-l de implicare în emiterea unor rapoarte de către ofiţerii serviciului secret al Ministerului de Interne.

Plângerea, depusă în 2016, a fost clasată de Parchetul General la finalul anului trecut. Acum, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis redeschiderea dosarului. Judecătorii ICCJ au hotărât, printr-o decizie definitivă, să anuleze ordonanţa procurorilor de la Parchetul General de la sfârşitul anului trecut, prin care aceştia clasau acuzaţiile pe care fostul secretar general adjunct al MAI până la începtul lui 2015, Mihai Șova, i le-a adus lui Oprea.

Este vorba despre acuzaţii de abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu. Judecătorii le cer procurorilor să desfăşoare o anchetă definitivă cu privire la aceste acuzaţii, pentru că motivul anulării acelei hotărâri de clasare a fost completarea urmăririi penale. Instanţa cere procurorilor să-i audieze pe Gabriel Oprea şi pe ofiţerii care au întocmit acele rapoarte secrete.

De asemenea, le cer să solicite de la DNA informaţii legate de o anchetă în care vizat este autorul plângerii penale. Fostul secretar general adjunct al MAI, Mihai Șova, a fost pus sub acuzare la începutul lui 2015 pentru că ar fi sustras documente secrete din Ministerul de Interne.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu