În studiul de fezabilitate, autostrada Comarnic - Brașov trecea prin curtea Castelului Cantacuzino și prin etajul 7 al unor imobile

Postat la: 08.07.2020 - 11:46

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a dezvăluit că traseul autostrăzii Comarnic - Brașov trecea, în studiul de fezabilitate, prin curtea Castelului Cantacuzino de la Bușteni și prin etajul 7 al unor imobile, după ce acestea au primit autorizații "care nu ar fi trebuit date".

"Am decis să revizuim studiul de fezabilitate, dar modificăm traseul în stațiunile montane. Traseul autostrăzii trecea pe la etajul 7 prin câteva imobile construite. În calea acestui traseu s-au dat foarte multe autorizații de construcție care nu trebuiau să fie date", a spus Lucian Bode. Apoi a continuat: "Refacem traseul pe zona stațiunilor montane pentru a nu afecta. De exemplu, trecea prin curtea Castelului Cantacuzino la Bușteni. Refacem traseul astfel încât să protejăm stațiunile montane".

Ministrul transporturilor crede că proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov va fi gata în 2026. "Revizuirea studiului durează 24-30 de luni, stabilită de specialiști. Din momentul în care semnăm contractul de execuție, vorbim de aproximativ 3 ani. Înseamnă că în următorii 5, 6 ani putem vorbi de finalizarea acestui tronson", a mai afirmat Lucian Bode.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu