Giorgiana Hosu s-a transferat la Parchetul General, după demisia din fruntea DIICOT

Postat la: 30.09.2020 - 07:59

Secția pentru Procurori a Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat marți cererea formulată de Giorgiana Hosu de a se transfera la Parchetul General. Procurorul și-a dat demisia, săptămâna trecută, de la conducerea DIICOT.

"Soluţie - Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activităţii doamnei procuror Hosu Elena Giorgiana în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 26.09.2020, ca urmare a eliberării din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin demisie, începând cu data de 25.09.2020", se arată în decizia din 29 septembrie a Secției pentru Procurori.

Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de procuror-șef al DIICOT, după ce soțul ei, Dan Hosu, a fost condamnat, joi, 24 septembrie, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Anunțul privind demisia șefei DIICOT a fost făcut joi seară, de Ministerul Justiției. Decretul privind eliberarea din funcție a fost semnat în aceeași zi de președintele Klaus Iohannis. Giorgiana Hosu a fost numită în funcția de procuror-șef al DIICOT în martie, prin decret semnat de Klaus Iohannis, în pofida avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii. Postul rămăsese vacant în octombrie 2019, după ce Felix Bănilă a demisionat, la solicitarea lui Klaus Iohannis, în urma cazului Caracal.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu