Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_oopu1skbohd0at3p101ss6cfr2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Gigi Becali cere reabilitarea: Vin la Înalta Curte fără belele. Vin cu pace, pentru albire

Gigi Becali cere reabilitarea: Vin la Înalta Curte fără belele. Vin cu pace, pentru albire

Postat la: 16.01.2020 10:44

Gigi Becali a declarat, la sediul instanţei supreme, că vrea să ceară magistraţilor reabilitarea după executarea pedepsei, deoarece acesta încă are interdicţiile de a vota şi de a fi ales într-o funcţie publică.

„Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace, pentru albire. Înseamnă mare lucru (reabilitarea, n.r). Adică e o mică indreptare. (Are, n.r.) Interdicţiile de a alege şi a fi ales. Şi atât, de fapt. Funcţie de demnitatea publkică nu mă interesează. Să aleg - să zicem aşa şi-aşa. Nu e mare lucru (să candidez)", a declarat Gigi Becali la sediul Înaltei Curţi.

Întrebat de ce solicită acum reabilitarea şi nu a aşteptat să se împlinească termenul de drept, Becali a spus: „Păi trebuie, dacă nu ceri nu iei niciodată. Trebuie să aştepţi 5 ani pentru reabilitarea de drept. Dacă aştept, doamne fereşte mai face un dosar, zice că eşti recidivist. Eu am făcut puşcărie degeaba şi de aia am şi venit să cer reabilitarea".

Finanţatorul celor de la FCSB a mai precizat că Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu trebuie desfiinţată, deoarece doar prin această structură procurorilor „li s-a tăiat macaroana".

„Dacă se desfiinţează Secţia şi dacă după aia iar face DNA, pentru că erau stăpânăă ţării - ei făceau, ei desfăceau, ei comandau la judecatorii ţării, venea Dumbravă. Mie Dumbravă mi-a dat puşcăria, cu Livia Stanciu. Atunci, nu mai e de stat. Dacă ei desfiinţează secţia specială, nu mai e de stat în ţara asta", mai spune Becali.

Acesta solicită reabilitarea pentru a i se şterge pedepsele accesorii dispuse de instanţa care l-a condamnat. Pedepsele accesorii (interzicerea dreptului de a fi ales într-o funcţie publică şi de a vota) sunt impuse câţiva ani după eliberare.

Gigi Becali a fost eliberat din penitenciar, în 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi a primit, ulterior, un spor de câteva luni în dosarul Valiza şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu