Gestul emoționant al unui bărbat fără adăpost, în Alba Iulia. A salvat o cățelușă cu șapte pui

Postat la: 14.01.2019 18:16

Exemplu de generozitate, oferit de un om al străzii din Alba Iulia care nu are un acoperiș deasupra capului. Bărbatul a salvat de la îngheț o cățelușă cu șapte pui, cărora le-a amenajat un cort în care a adus haine vechi, pături și saltele.

Cei șapte pui și mama lor au fost văzuți în apropierea aerogării din Alba Iulia și erau într-o stare critică din cauza gerului. Unei persoane i s-a făcut milă de aceste animale și a luat legătura cu voluntarii care se ocupă de salvarea câinilor abandonați. Georgiana și Andreea, două dintre voluntare, au plecat în căutarea câinilor și au constatat că animalele nu erau tocmai lipsite de ajutor.

„Domnul Vasile este exemplul clar că atunci când există omenie se poate găsi şi o soluţie pentru cei aflaţi la nevoie, fie om sau animal. Ne-a impresionat foarte tare grija cu care el a amenajat un cort în care a adus saltele, haine vechi şi pături care să-i apere pe micuţi şi pe mama lor de frig", a povestit Georgiana, una dintre voluntarele grupului, conform sursei citate.

Tânăra a mărturisit că bărbatul fără adăpost nu a vrut să vorbească despre greutățile sale și a spus doar că în zilele mai friguroase se adăpostește într-un centru de noapte al Primăriei. În schimb, omul ar fi vorbi ore în șir despre cum trebuie ocrotite animalele. Alături de 3-4 persoane care nu au un acoperiș deasupra capului, Vasile hrănește mai mulți câini abandonați din zona autogării din oraș. Pentru el, „oamenii care iubesc animalele sunt oameni".

„Nici el, nici ceilalţi care au venit să vadă de ce ne aflăm acolo nu ne-au cerut nimic, nici măcar un colţ de pâine. Ne-au cerut, însă, să ne asigurăm câ atât căţeluşa, cât şi puii vor ajunge într-un loc în care să fie bine îngrijiţi. Noi am simţit că domnul Vasile şi ceilalţi tovarăşi ai lui trebuie răsplătiţi cumva, aşa că am început să strângem, de acasă, de la rude sau prieteni, obiecte de îmbrăcăminte călduroase, încălţăminte şi alimente pe care o să le ducem acolo, la ei. De asemenea, vrem să le propunem să lucreze cu ziua, în diferite locuri, dacă vor, ca să-şi îmbunătăţească puţin viaţa", a mărturisit voluntara, pentru Mediafax. Cățelușa și cei șapte pui au ajuns la o iubitoare de animale din Cluj care îi va îngriji până când vor fi adoptați.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu