Gabriel Leș: Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost SUSPENDATĂ!

Postat la: 20.06.2019 - 17:56

Procedura de atribuire a contractului de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, a precizat ministrul Gabriel Leș. Consiliul a informat MApN printr-o adresă, unde a motivat că au fost găsite nereguli.

„Cert e din nou ne blocăm în proceduri. Asta știm să facem cel mai bine. Astăzi vom răspunde la adresă. Ieri după masă am primit-o. Vom pune la dispoziție documentele cerute. Din ce spuneau juriștii la acest moment, în 15 zile trebuie să dea o soluție. Decizia a ajuns la Departamentul de Armamente. (...) Nu putem lua o decizie, la momentul acesta, procedura e blocată. Decizia ar fi fost să începem procedura de atribuire. (...) Nu au specificat de ce suspendă, doar că s-a făcut acea contestație, unde au fost semnalate grave nereguli", a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Procedura a fost suspendată în condițiile în care ministrul Apărării, Gabriel Leș, a precizat, săptămâna trecută că ar urma să fie anunțați câștigătorii pentru achiziția de corvete. În februarie 2019, Șantierul Naval Constanța a renunțat la procesul intentat Guvernului și Ministerului Apărării Naționale, prin care solicita anularea licitației privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. La acel moment, Leș a anunțat că a cerut Direcției Juridice din MApN să identifice pașii legali de urmat. De altfel, în privința achiziției de corvete, a fost deschis și un dosar la Parchetul Militar privind unele suspiciuni în derularea legală a procedurii. Ulterior, dosarul a fost trimis la DNA.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu