Fost viceprimar din Slatina, în dosarul lui Vâlcov: Blaga ar fi cerut contracte cu dedicație

Postat la: 20.06.2017 09:46

Fostul viceprimar al municipiului Slatina, Minel Prina, a declarat la ÎCCJ, în dosarul în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, că, după o întâlnire la Bucureşti, Darius Vâlcov i-a spus că fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga i-ar fi cerut să ofere unei anumite firme mai multe lucrări publice ale primăriei.

Darius Vâlcov, cel care a făcut evaluarea miniştrilor Cabinetului Grindeanu, a cerut, prin avocat, să părăsească sala de şedinţă deoarece se simte rău, solicitarea fiindu-i admisă de către judecători. După ce Darius Vâlcov a părăsit sala de ședință, a urmat Minel Prina, care a arătat că îşi recunoaşte faptele şi că vrea să aducă o serie de precizări. Fostul viceprimar al Slatinei a susţinut că, după ce primăria a semnat un contract de reabilitare a străzilor cu firma Tehnologica Radion condusă de Theodor Berna, la şase luni de la începerea lucrărilor, acestea au început să stagneze.

"I-am adus la cunoştinţă aceste probleme domnului Vâlcov. Am cerut o întâlnire cu patronul Tehnologica, pe care nu-l ştiam atunci. Reprezentantul Tehnologica Radion mi-a spus că îi pare rău, că a făcut o promisiune şi că nu se poate ţine de ea, dar fără asigurarea mijloacelor tehnice şi umane de către şefi el nu poate să ducă la bun sfârşit acest contract. Am încercat să sensibilizez conducerea Tehnologica şi am cerut colegilor să verifice lucrările. Colegii au dat amenzi, dar acestea erau foarte mici, o picătură într-un ocean", a arătat Prina, citat de stiripesurse.ro. Ulterior, a relatat că în luna mai 2011 Darius Vâlcov i-a dat numărul de telefon al lui Theodor Berna şi i-a cerut să ia legătură cu patronul Tehnologica Radion, care a fost invitat la Slatina pentru discuţii.

"L-am sunat să văd la ce oră ajunge la primărie. I-am relatat problemele. Berna a promis că va rezolva problema. (...) Mi-a zis la plecare că urmează să se întâlnească şi cu primarul Vâlcov, dar nu ştiu dacă s-au întâlnit. După trei săptămâni, am primit un telefon de la Berna, care mi-a cerut să ne vedem. L-am primit în birou după două zile şi înainte de discuţie mi-a înaintat un bilet pe care scria că are o promisiune financiară pentru Darius Vâlcov şi nu poate să-l mai ajute cash şi mă întreba dacă putem să-i dăm o societate prin care să se achite de această promisiune. Am rămas suprins. Atunci am auzit de comisionul de 20 la sută din valoarea lucrărilor. După această întâlnire, m-am văzut cu Andrei Ramba (om de afaceri care deţinea mai multe firme - n.r.) şi i am cerut să ţină el legătură cu Berna. O să regret câte zile voi avea. Nu am primit nicio sumă de bani de la Berna pentru Vâlcov. Lângă primărie nu există un restaurant, aşa cum susţine Berna, în care ne-am fi întâlnit", a mai spus fostul viceprimar.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu