Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_sahs8jj2e5gcccta0u9mhic340, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Fost consilier al lui Andrei Chiliman, condamnat la patru ani şi jumătate închisoare pentru luare de mită

Fost consilier al lui Andrei Chiliman, condamnat la patru ani şi jumătate închisoare pentru luare de mită

Postat la: 04.12.2019 14:17

Robert Grigorescu, fost consilier personal al fostului primar al Sectorului 1 Andrei Chiliman, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani şi şase luni închisoare cu executare şi la plata a 1,3 milioane lei, sumă primită ca mită de la un om de afaceri.

Potrivit deciziei instanţei, Robert Grigorescu a primit 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, scrie Agerpres. Instanţa a mai decis confiscarea sumei de 1.397.497 lei, primită cu titlu de mită de fostul consilier, iar pentru recuperarea banilor a fost menţinut sechestrul pus pe un autoturism marca BMW, o cotă de 1/2 dintr-un teren cu suprafaţa de 16.173 mp şi mai multe conturi bancare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Robert Grigorescu a fost trimis în judecată în martie 2017 de DNA Ploieşti, fiind acuzat că, în perioada februarie 2009 - decembrie 2013, în calitate de consilier personal al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei de investiţii, a pretins procentaje de 10% şi 15% din valoarea unor contracte de lucrări şi a primit, de la un om de afaceri, suma totală de 1.397.497 lei.

"Banii respectivi au fost primiţi de inculpat în numerar, la biroul său, direct sau prin intermediari, pentru a atribui şi a asigura derularea în bune condiţii a mai multor contracte de reabilitare termică a blocurilor, atribuite de Primăria Sectorului 1 firmei administrate de omul de afaceri, direct sau în subantrepriză", arătau procurorii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu