Fost consilier al lui Andrei Chiliman, condamnat la patru ani şi jumătate închisoare pentru luare de mită

Postat la: 04.12.2019 - 14:17

Robert Grigorescu, fost consilier personal al fostului primar al Sectorului 1 Andrei Chiliman, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani şi şase luni închisoare cu executare şi la plata a 1,3 milioane lei, sumă primită ca mită de la un om de afaceri.

Potrivit deciziei instanţei, Robert Grigorescu a primit 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, scrie Agerpres. Instanţa a mai decis confiscarea sumei de 1.397.497 lei, primită cu titlu de mită de fostul consilier, iar pentru recuperarea banilor a fost menţinut sechestrul pus pe un autoturism marca BMW, o cotă de 1/2 dintr-un teren cu suprafaţa de 16.173 mp şi mai multe conturi bancare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Robert Grigorescu a fost trimis în judecată în martie 2017 de DNA Ploieşti, fiind acuzat că, în perioada februarie 2009 - decembrie 2013, în calitate de consilier personal al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei de investiţii, a pretins procentaje de 10% şi 15% din valoarea unor contracte de lucrări şi a primit, de la un om de afaceri, suma totală de 1.397.497 lei.

"Banii respectivi au fost primiţi de inculpat în numerar, la biroul său, direct sau prin intermediari, pentru a atribui şi a asigura derularea în bune condiţii a mai multor contracte de reabilitare termică a blocurilor, atribuite de Primăria Sectorului 1 firmei administrate de omul de afaceri, direct sau în subantrepriză", arătau procurorii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu