Fiul lui Liviu Dragnea, aşteptat la Tribunalul Bucureşti. Valentin Dragnea este citat ca martor în dosarul Tel Drum

Postat la: 09.09.2020 - 09:58

Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, este citat la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii îl vor audia în dosarul Tel Drum, cel în care sunt judecaţi directorii firmei de construcţii din Teleorman. Fostul președintele PSD a fost pus sub acuzare într-un dosar separat privind activitatea Tel Drum, dar rechizitoriul nu a fost încă finalizat.

Valentin Dragnea este citat în dosarul în care Petre Pitiş, director general al Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, şi Mircea Vişan, angajat al firmei, sunt judecaţi pe fond după ce procurorii DNA i-au deferit justiţiei pentru obţinere pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriu, procurorii DNA reţin că Tel Drum şi reprezentanţii societăţii au obţinut ilegal o rambursare de un milion de euro. În același dosar au mai fost citați pentru miercuri alți nouă martori.

Procurorii DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a SC Tel Drum SA, persoană juridică, şi a lui Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii menţionate, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.
Comunicat DNA:

Liviu Dragnea e pus sub acuzare în dosarul "Tel Drum" într-o cauză distinctă de cea în care sunt vizaţi directorii companiei. Dragnea e acuzat abuz în serviciu (pedeapsă de 2-7 ani), constituire de grup infracţional organizat (1-5 ani) şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene (2-7 ani), fapte comise pe vremea când era şeful CJ Teleorman (2000-2012), dar acestea sunt pe cale să se prescrie.

Pe 27 mai 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Pe 21 august, Curtea de Apel București a respins contestația făcută de fostul lider PSD, iar acesta a rămas în închisoare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu