Firea nu renunță la mascarada cu testarea bucureștenilor pentru coronavirus: "Am comandat deja testele, vor sosi curând"

Postat la: 02.04.2020 - 18:51

Testarea celor 10.500 de bucureșteni va avea lor „curând”, a anunțat joi primarul Capitalei Gabriela Firea, cu o întârziere de câteva zile față de cât estimase inițial. Testele au fost deja comandate, a precizat edilul.

Ziuanews a explicat, in premiera, de ce aceasta chestiune a vaccinarii bucurestenilor este o mascarada electorala, mai ales ca este vorba despre teste rapide si ieftine, vandute cu preturi umflate, care teste rapide au o marja de eroare de peste 25%, ca atare tot experimentul stiintific este de-o borfășeala fără precedent, o bataie de joc la adresa cetatenilor si mai ales a batranilor Capitalei.

„Săptămâna trecută a fost o întreagă discuție despre testarea bucureștenilor, despre cine asigură finanțarea, cine cumpără testele. Nu prea am fost sprijiniți, dar acest proiect este foarte important. Proiectul se va face de către Institutul Matei Balș, susținut de Primăria Capitalei și INSP. Am făcut comandă de câte două teste pentru fiecare dintre cei 10.500 de bucureșteni, testele vor veni în câteva zile și curând va începe și testarea", a spus Gabriela Firea într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Primarul general nu renunță, astfel, la proiectul de testare pentru coronavirus a 10.500 de bucureșteni - cifra reprezentând un eșantion care să reprezinte toate categoriile de vârstă -, în ciuda faptului că ministrul sănătății Nelu Tătaru s-a declarat împotriva inițiativei.

El a spus luni, într-o declarație pentru Europa FM, că pentru testarea din Capitală pe care vrea să o facă primăria s-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la "Matei Balș", preluând din capacitatea institutului de a face analizele, în condițiile în care capacitatea României de testarea COVID-19 a rămas sub 2.000 de teste pe zi, în toată țara. "Eu, ca ministru al sănătății nu am semnat și nu voi semna efectuarea celor 10.000 de teste COVID-19 în București", a spus Tătaru.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu