Explozie la un laborator din Rusia, unde sunt ţinute virusuri periculoase, precum variola şi Ebola

Postat la: 17.09.2019 - 12:02

Laboratorul, cunoscut sub numele de „Vector", este unul dintre cele două din Rusia în care sunt mostre ale unor virusuri extrem de periculoase, precum Ebola şi variola, transmite The Guardian.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de reparaţie la Centrul de Cercetare pentru Virologie şi Biotehnologie, situat în Koltsovo, în regiunea Novosibirsk din Siberia, a declarat, luni, conducerea centrului, relatează The Guardian. Instituţia a deţinut studii despre arme biologice în timpul erei sovietice, iar acum este unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

Un angajat a suferit arsuri de gradul trei, iar geamurile clădirii au fost sparte în urma exploziei. Incendiul care s-a întins pe 30 de metri pătraţi a fost în cele din urmă stins. Autorităţile din Rusia insistă că în încăperea în care a avut loc explozia nu se aflau substanţe cu risc biologic şi că explozia nu a produs pagube structurale. Primarul oraşului Koltsovo a asigurat locuitorii că nu au există niciun risc biologic în zonă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu