Dosar penal în cazul posibilei fraude de la Biroul Electoral al Sectorului 1 in scandalul Tudorache - Armand

Postat la: 29.09.2020 - 13:26

Bărbatul prins de reprezentanţii USR-Plus, luni seară, în clădirea Biroului Electoral al Sectorului 1 (BES 1) cu un teanc de documente electorale asupra sa, despre care se crede că ar fi comis o fraudă electorală, avea 473 de procese-verbale. Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, opt persoane fiind deja audiate.

Şeful Poliţiei Sectorului 1, comisar şef de poliţie Ionuţ Dana, a anunţat că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale era înscris pe lista electorală a unui partid politic la rubrica de consilieri locali.

„Ieri, 28 septembrie, în jurul orei 15.45 Secţia 4 Poliţie a primit un apel 112 de la un bărbat care a sesizat faptul că din incinta unde este constituit BES 1 un bărbat a ieşit şi are asupra sa mai multe procese verbal de la secţiile de votare, procese verbale într-un număr mai mare. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la Secţia 4, iar în incinta clădirii unde este constituit şi BES 1 au fost găsite mai multe persoane, membri ai mai multor formaţiuni politice. Toate aceste persoane au fostr connduse la sediul Secţiei 4 Poliţie, împreună cu bărbatul care avea asupra sa acele procese verbale.La sediul Secţiei 4 Poliţie au fost audiate 8 persoane în legătură cu cee ace s-a întâmplat acolo. Procesele verbale găsite asupra bărbatului sunt în număr de 473 şi în continuare efectuăm cercetări (...) pentru infracţiunea (...) de falisificare de documente şi evidenţe electorale", a declarat şeful Poliţiei Sectorului 1, comisar şef de poliţie Ionuţ Dana.
Cum cred reprezentanţii USR-Plus că a fost comisă frauda

Deputatul Tudor Pop, aflat în faţa Biroului Electoral al Sectorului 1, luni, atunci când a avut loc incidental, explică modul în care echipa de campanie a lui Clotilde Armand crede că s-a încercat fraudarea votului.

„Suntem la Biroul Electoral Sector 1 cu jandarmii care păzesc voturile, whatever that means, iar mai devreme unul din angajaţii Biroului mi-a confirmat că la unele secţii procesele verbale sunt completate greşit, iar asta nu poate însemna decât că nu corespund cu numărul de voturi înregistrate iniţial şi că procesele verbale iniţiale au fost înlocuite pe parcurs. Deasupra BES1 este sediul neoficial de campanie al lui Tudorache care acum este sigilat de secţia 4 de Poliţie, departamentul de Criminalistică, după plângerea penală a colegilor noştri de la prânz. Colegii mei bănuiesc ca procedura de fraudare a presupus următorul modus operandi: - azi noapte o parte din preşedinţi de secţie au băgat voturile nule în sacii cu voturi normale - din cauza asta la BES, angajaţii erau obligaţi să desigileze sacii - în sacii desigilaţi, oamenii lui Tudorache au băgat şi urmau să mai bage PV-urile falsificate şi să le scoată pe cele originale", a scris deputatul Tudor Pop pe Facebook.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu