DNA, pe urmele banilor luați de Alexandru Cumpănașu de la Ministerul Culturii: 1 milion de lei pentru trei broșuri copy/paste din Wikipedia și Google

Postat la: 11.10.2019 - 18:54

În urmă cu o lună, Libertatea a scris că Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Cumpănașu, a primit de la Ministerul Culturii o finanțare nerambursabilă de aproximativ 1 milion de lei.

Aceasta s-a făcut în cadrul programului pentru Centenar, iar 840.000 de lei din acea sumă au fost plătiți ca drepturi de autor direct către Cumpănașu, în schimbul realizării a trei lucrări despre Marea Unire. Libertatea a dezvăluit că aceste trei lucrări sunt, de fapt, trei broșuri, de maximum 18 pagini fiecare, broșuri al căror conținut a fost copiat, cu mici modificări, de pe Wikipedia, Google sau de pe diverse site-uri.

În replică, Alexandru Cumpănașu a susținut că este vorba despre trei cărți, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris într-o lună: „Am și eu niște capabilități, aveam ideile dinainte". Autorul a refuzat însă invitația de a veni și a prezenta cărțile respective în redacția Libertatea. Versiunea lui Alexandru Cumpănașu a fost susținută și de răspunsul de la Ministerul Culturii, răspuns în care se arată că ar fi vorba despre trei volume, de peste 200 de pagini fiecare, tipărite fiecare în tiraje de 1.000 de exemplare.

Direcția Națională Anticorupție a solicitat cărțile de la Ministerul Culturii, însă instituția a trimis tot cele trei broșuri, pe care le prezentase pe larg și Libertatea. De asemenea, DNA a solicitat proiectul depus de asociația lui Cumpănașu la Minister, în cadrul concursului de proiecte pentru finanțare nerambursabilă. Până la această oră, potrivit unor surse din Ministerul Culturii, acel proiect inițial nu a fost încă găsit și trimis către DNA.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu