DNA cere ca procesul lui Vasile Blaga sa fie judecat la Inalta Curte, pentru ca e europarlamentar

Postat la: 15.10.2019 - 13:42

Un procuror de la DNA a solicitat, marti, Curtii de Apel Bucuresti sa decline dosarul in care politicianul Vasile Blaga este judecat pentru trafic de influenta dupa ce ar fi primit prin interpusi 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan, in dosarul finantarii ilegale a campaniei electorale a PDL.

Motivul: Vasile Blaga a fost ales europarlamentar la alegerile din 26 mai, iar competenta in aceste cazuri ar fi a Inaltei Curti, functia de europarlamentar fiind asimilata implicit cu calitatea de parlamentar national.

Avocatul lui Vasile Blaga a cerut respingerea acestei exceptii de competenta si continuarea judecatii apelului la Curtea de Apel Bucuresti. Instanta urmeaza sa analizeze aceasta solicitare si a stabilit pronuntarea pe 12 noiembrie, daca pastreaza dosarul sa-l judece sau daca il trimite la Inalta Curte.

Vasile Blaga a fost achitat in acest caz pe 30 octombrie 2017, de Tribunalul Bucuresti. Procurorii DNA au contestat decizia, iar cazul a ajuns pe rolul Curtii de Apel Bucuresti inainte de inceperea vacantei judecatoresti, pe 12 iunie 2019.

In dosarul finantarii ilegale a PDL, in 28 noiembrie 2016, procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga, pe care il acuza de trafic de influenta, pentru ca, in perioada 2011-2012, cand era secretar general al PDL si senator, ar fi primit in patru randuri, printr-un interpus, 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan.

Procurorii DNA Ploiesti au aratat, in rechizitoriu, ca banii ajunsi la PDL in urma intelegerilor intre Blaga, Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila erau scosi prin intermediul unor firme de tip "fantoma" ai caror administratori, martori in dosar, primeau comisioane cu valori cuprinse intre 200 si 1.500 de lei.

Anchetatorii DNA au identificat in acest dosar mai multe firme "fantoma" folosite pentru a scoate banii proveniti din contractul dintre o companie nationala din domeniul energiei si Romsys, astfel incat sumele, a caror valoare totala se ridica la 10 milioane de lei, sa ajunga la PDL.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu