DNA cere arestarea soţiei lui Marcel Puşcaş. Judecătoarea de la TMB ar fi primit bani pentru sentinţe uşoare

Postat la: 17.05.2018 13:54

DNA cere arestarea preventivă a judecătoarei Burlan-Puşcaş Elena - soţia fostului fotbalist Marcel Puşcaş - care activează la Tribunalul Bucureşti. Magistratul este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro de la patru persoane pentru sentinţe uşoare.

Magistratul este soţia fostului fotbalist Marcel Puşcaş. "Probabil că este si o vendetă împotriva magistraţilor. Ştiu că este o acuzaţie a cuiva. Consider că soţia mea este nevinovată. Va urma un proces şi vom vedea ce se va întâmpla", a declarat Marcel Puşcaş. Secţia pentru judecători a CSM a avizat favorabil solicitarea DNA. Cauza a fost înregistrată la DNA în 2016.

"În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă, inculpata Burlan-Puşcaş Elena, în calitatea menţionată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească (din care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro. Banii respectivi au fost primiţi de magistrat pentru a dispune faţă de cei doi inculpaţi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluţii au fost desfiinţate de instanţa superioară de control judiciar", susţine DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii spun că pentru aceeaşi sumă de bani, printr-o sentinţă din luna februarie 2010, "judecătorul Burlan-Puşcaş Elena a pronunţat pedepse cu suspendarea executării faţă de toţi inculpaţii din dosarul respectiv".

"În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentinţă a fost desfiinţată în parte, Curtea de Apel Bucureşti pronunţând pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani şi 6 luni", potrivit sursei citate. Curtea de Apel Bucureşti va judeca propunerea procurorilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu