Dezvăluiri din dosarul fostului episcop de Huși: "Săruturi cu limba, mângâieri pe organele genitale, inițiative de sex oral!”

Postat la: 04.06.2020 - 14:31

Fostul episcop Corneliu Bârlădeanu și ex-arhimandritul Sebastian Jitaru le solicită judecătorilor să dispună anularea arestării preventive. Magistrații din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit ca termen al cauzei ziua de vineri.

Corneliu Bârlădeanu și Sebastian Jitaru sunt cercetați pentru că ar fi abuzat sexual elevi din cadrul Seminarului Teologic din Huși. Judecătorii ieșeni au motivat decizia de a-i aresta preventiv pe cei doi. În încheirea întinsă pe 47 de pagini, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au redat atât concluziile avocaților, cât și pe cele ale procurorilor. Mai apoi, judecătorii ieșeni au explicat de ce, din punctul lor de vedere, se impune arestarea preventivă, scrie BZI.ro.

„În acest caz sunt îndeplinite în totalitate condițiile pentru a putea lua măsura arestării preventive. Judecătorul de drepturi și libertăți reține că, din actele și lucrările dosarului, rezultă probe și indicii temeinice că inculpații ar fi săvârșit faptele reținute în sarcina lor, așa cum au fost prezentate în referatul cu propunerea de arestare preventivă", au menționat magistrații. Aceștia au adăugat că situația de fapt reținută în sarcina celor doi este amplu expusă de procuror, care a făcut referiri concrete la probele relevante.

„Este conturată o suspiciune rezonabilă, în sensul că inculpații s-ar face vinovați de săvârșirea următoarelor fapte de natură penală. În perioada februarie - mai 2017, inculpatul Onilă Cornel (Corneliu Bârlădeanu - n.r.), în calitate de profesor, ar fi supus, prin constrângere psihică, unor acte de natură sexuală, respectiv sărutări cu limba, mângâieri în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea corpului, pipăirea, precum și gesturile de a-i lua mâna și de a i-o plimba pe organele sexuale ale inculpatului pe partea vătămată, minor la acea dată. În perioada 19 - 23 mai 2017, același inculpat (Corneliu Bârlădeanu - n.r.) ar fi avut inițiative de a-i face sex oral persoanei vătămate (un elev minor la acea dată - n.r.), inițiative finalizate cu un astfel de act consumat, fapte comise prin constrângere psihică", au adăugat judecătorii.

Fostul episcop de Huşi este cercetat pentru agresiune sexuală continuată, victimă fiind un minor, au anunțat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Corneliu Onilă este cercetat şi pentru viol, iar Sebastian Jitaru e cercetat pentru trei infracţiuni de viol.

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind infracţiunea de act sexual cu un minor. În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au cerut redeschiderea dosarului acestuia. Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, a fost audiat. Fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Sebastian Jitaru este cel care l-a ameninţat pe episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, că are o înregistrare în care acesta întreţinea relatii sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor. Pentru această faptă, Jitaru a fost condamnat şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu