Cum alegem pantofii sport?

Postat la: 19.02.2020 - 11:40

Din ce in ce mai multi oameni aleg sa cumpere pantofi sport in detrimentul celor clasici.

Pantofii sport sunt probabil cea mai vanduta si cea mai populara categorie de incaltaminte din lume. Exista sute de brand-uri si zeci de mii de modele din care sa alegeti, pentru absolut toate buzunarele si pentru toate preferintele. Pe langa faptul ca sunt niste obiecte necesare, pantofii sport sunt pentru unii oameni o adevarata pasiune si o adevarata afacere. Exista colectionari infocati care sunt dispusi sa plateasca chiar si cateva sute de mii sau catea milioane de colari pentru o pereche rara de adidasi/sneakersi.

 Pana si eu sunt fanul pantofilor sport si am o colectia modesta formata din 10 perechi de la brand-uri precum: Nike, Jordan(apartine de Nike), Adidas, Fila, Reebok, Kappa si Puma. Acum sa revenim la intrebarea din titlu, si anume cum ne alegem o pereche de incaltari sport? In primul rand, conteaza foarte mult sa ne placa modelul pe care dorim sa-l cumparam. Dupa cum v-am zis si mai sus, exista o varientate enorma de unde putem alegere si cu siguranta exista modele pe placul dumenavoastra.

 Dupa aspect, trebuie sa ne gandim pentru ce dorim sa-I folosim si materialul din care dorim sa fie fabricati. Desi numele indica faptul ca se fosesc la activitati sportive, pantofii sport sunt purtati in fiecare zi de zeci de milioane de oameni chiar si la tinute elegante sau casual. Daca chiar doriti sa-I flositi la activtiati sportive, trebuie sa va ganditi cu care material va impacati mai bine (piele naturala, piele sintetica, piele intoarsa, panza etc) si sa va asigurati ca acestia sunt cat se poate de comozi.

 Un alt element care ne-ar putea ajuta sa facem o alegere este brand-ul. Cu siguranta fiecare dintre dumenavoastra are un brand preferat sau un brand pe care-l apreciaza mai mult decat celalalt. Fiecare companie are stilul ei si catalogul ei de modele, deci cu siguranta o sa gasiti un brand cu care sa rezonati. Desi toata lumea este libera sa poarte ce vrea si sa plateasca cat il tine buzunarul, va recomand sa nu apelati la brand-uri virale care cer cateva mii de euro pentru o pereche de adidasi desi nu au un design deosebit sau nu sunt realizate din materiale de cea mai buna calitate.

 Nu in ultimul rand, pretul are o relevanta destul de mare. Exista brand-uri pentru fiecare categorie: low bugdet, buget, medium bugdet sau premium. In functie de puterea dumenavoastra financiara, puteti plati de la 50 de lei pana la cateva mii, zeci de mii de euro pentru o pereche de pantofi sport. Tot aici am sa va recomand sa nu cumparati incaltaminte foarte ieftina in general pentru ca cel mai probabil are o calitate slaba. Desi initial o pereche de pantofi sport de calitate costa mai mult, in timp o sa faceti economii intrucat nu se rup/strica atat de usor si nu sunteti nevoit sa cumparati o pereche noua daca-i intretineti intr-un mod corespunzator.

 In concluzie, cam acestea sunt cele mai importani factori pe care eu ii urmaresc atunci cand imi cumparat o pereche de papuci sport. Dumneavoastra nu trebuie sa fiti neaparat de acord cu tot ce am spus eu, dar sunt convins ca macar cateva dintre caracteristicile prezentate va sunt cunoscute/utile.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu