Cum a ajuns Daniel Florea in Registrul Comertului si pe bancile elevilor

Postat la: 12.12.2019 22:36

Din cauza ca nici institutiile statului si nici Opozitia nu l-au impiedicat, primarul social-democrat al Sectorului 5, Daniel Florea, si-a promovat imaginea oriunde si oricum a poftit. Ba le-a dat societatilor edilitare nume usor de asociat cu imaginea sa de om politic, ba si-a afisat fotografia pana si pe rechizitele date in dar elevilor din sector. Totul pentru ca oamenii sa nu uite cine este tocmai acum, cand se apropie alegerile locale.

Denumirile unora dintre proiectele lansate de administratia de sector a primarului Daniel Florea contin cuvantul "#Fapte". Printre aceste se numara #Fapte - Regenerare urbana Amurgului (proiect destinare comunitatii marginalizate din zona cu acelasi nume) sau #Fapte Start spre Viitor, eveniment cultural, scriu cei de la ziare.com

Pe sitetul Primariei Sectorului 3 sunt postate mai multe proiecte a caror denumire contine cuvantul Fapte
Edilul foloseste acesta constructie si pe retelele de socializare. Spre exemplu, pagina de Facebook a primarului Sectroului 5 poate fi gasita la adresa @danielfloreaFapte. In plus, pe post de fotografii de coperta, primarul Sectorului 5 are doua imagini care alterneaza. Prima contine Constructia #Fapte, iar a doua este #DF.

Pagina de Facebook a primarului Daniel Florea contine cuvantul Fapte si constructia "DF"
Pana la finele lunii trecute, aceste cuvinte folosite de primarul Daniel Florea pentru a-si promova proiectele si imaginea de edil n-au atras prea multa atentie. Asta, pana cand Florea a propus infiintarea a doua societati edilitare ale caror denumiri sa includa cuvintele #Fapte si #DF.

Pe ordinea de zi a Consiliul Local al Sectorului 5 de pe 21 noiembrie 2019, au aparut doua proiecte de hotarari pentru infiintarea a doua societati edilitare: Salubrizare Fapte 5 SA si Infrastructura DF 5 SA. Prima urma sa se ocupe cu selectarea, tratarea si eliminearea deseurilor, iar a doua - dupa cum ii spune si numele - urma sa fie insarcinata cu realizarea unor lucrari de constructii.

Consilierii PNL au votat impotriva proiectelor, iar cei ai USR s-au abtinut. In consecinta, proiectele au fost respinse.

Administratia Sectorului 5 nu s-a lasat, insa, cu una, cu doua. Pe 26 noiembrie a convocat o sedinta extraordinara. Iar in cadrul ei, administratia lui Daniel Florea a pus din nou pe ordinea de zi proiectele de infiintare a celor doua companii. Iar de aceasta data - in lipsa consilierilor PNL care sa voteze impotriva - proiectele au fost adoptate.

"Noi nu mergem din principiu la sedintele extraordinare convocate nejustificat. O sedinta extraordinara se face cand, intr-adevar, exista o situatie de urgenta. Poate e nevoie de o hotarare de consiliu astazi ca sa putem accesa un grant. Sau poate abia acum am obtinut vreun document de la cadastru si e nevoie sa hotaram ceva pentru a demara o investitie. In astfel de cazuri, venim la sedinte.

Dar, de regula, la Sectorul 5 sedintele extraordinare n-au acest caracter. Sunt facute fara sa existe vreo urgenta. Poate doar o urgenta in interesul celor care fac ordinea de zi... Si-atunci, noi nu participam. Asa s-a intamplat si acum. Daca ne-am fi inteles si cu colegii de la USR si nu veneau nici ei, n-ar fi fost suficienti consilieri la sedinta pentru a adopta hotararile. Dar nu ne-am inteles...(consilierii USR au venit la sedinta, dar au votat impotriva proiectelor - n.red.).

Noi oricum nu vedem de ce am avea nevoie de aceste societati. Avem ADP, nu ne trebuia o noua companie de salubrizare (...) Iar pentru infrastructura nu exista un plan consolidat de investitii, asa ca nu intelegem de ce era nevoie de companie. Doar ca sa extinzi plaja de angajati?

In ce priveste numele, "Fapte" este un slogan de campanie al primarului Daniel Florea. Iar DF, sustin dumnealor, inseamna "despre fapte". Si totodata sunt intialele numelui primarului.. Ce sa zicem!?!

Acum se vor infiinta asa. Daca vrei sa schimbi denumiri, trebuie sa votezi din nou proiect. Si degeaba am depune noi proiect de schimbare a denumirilor, din cauza ca nici macar nu va ajunge vreodata pe ordinea de zi (pe care o stabileste primarul - n.red.)", a explicat Paul Cursaru.

In context, viceprimarul social-democrat Marian Tiganus a precizat in fata consiliului local ca "DF" n-ar indica numele primarului, Daniel Florea, ci ar fi un motto al administratiei curente: "Doar fapte!"

Intrebarea este, daca intentia administratiei locale de la Sectorul 5 era, intr-adevar, doar aceea de a promova un motto, de ce a ales tocmai unul care sa fie alcatuit din initialele actualului primar social-democrat Daniel Florea?

In plus, chiar daca #Fapte si #DF ar fi doar motto-uri ale actualei administratii social-democrate si nu sloganuri electorale, de ce ar trebui ele sa apara in denumirile de la Registrul Comertului ale unor societati edilitare, finantate din bani publici, in interesul bucurestenilor de rand?

Din intelegerea noastra, acele societati se infiinteaza tocmai pentru a eficientiza munca administratiei locale a Sectorului 5, oricare ar fi ea. Si atunci de ce sa fie ele denumite astfel incat sa indice proiectele sau numele unui anumit primar?

De altfel, primarii din Capitala obisnuiesc sa infiinteze societati edilitare cu care sa lucreze, dar fara a le imprumuta si numele. Gabriela Firea a infiintat companiile municipale. Dar denumirile acestora inregistrate la Registrul Comertului nu trimit, in niciun fel cu gandul la numele primarului General al Capitalei.

La fel, in Sectorul 3 al Capitalei, administratia locala lucreaza cu o serie de societati edilitare care au in denumire cuvantul 'Algorithm'. Numele societatilor nu contin, insa, motto-uri sau initiale ale primarul de sector, Robert Negoita.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu