Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_g2tfu7ms72o0o6s1j1rhniden0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Cum a afectat coronavirusul industria auto din România

Cum a afectat coronavirusul industria auto din România

Postat la: 25.05.2020 18:44

Industria auto din țară a fost lovită din plin, iar marile fabrici precum Dacia sau Ford au fost printre primele care au trimis oamenii în șomaj tehnic, și tot printre primele care au luat măsurile de siguranță necesare pentru a putea continua producția și a relua lucru de la final de aprilie sau început de mai.

De la înjumătățirea locurilor în microbuze, până la închiderea cantinelor sau interzicerea formării de grupuri mai mari de trei persoane, sunt doar câteva din măsurile luate de cele două mari companii.

Dacia a reluat producția la uzina de motoare pe 21 aprilie și la cea de vehicule pe 4 mai, în două schimburi, iar pe 11 mai a mai adăugat un schimb și la câteva zile producția a ajuns la 700 de mașini/zi, jumătate din capacitatea maximă de 1.400 de mașini/zi.

În prezent, producția este de peste 1.000 de mașini/zi și va ajunge la 1.200 de mașini, spun reprezentanții companiei.

Când se va atinge maximul? Nu se știe, chiar dacă nu sunt probleme mari cu componentele. Marea necunoscută ține de piață, fiindcă nu se știe cum va reacționa, din moment ce vânzările în piețele de export au scăzut puternic (chiar și cu peste 90%, din cauza carantinei totale). Vânzările Dacia în UE s-au înjumătățit în primele patru luni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu