Cozi de kilometri la singurul punct de trecere a frontierei din Bulgaria în Grecia: "Înaintăm încet, pe o singură coloană"

Postat la: 02.07.2020 - 10:38

Cozi de kilometri s-au format în această dimineață la punctul de trecere Kulata-Promachonas de la frontieră bulgară-elenă. Românii care se află la coadă scriu pe rețelele de socializare că se înaintează foarte greu.

"Acum ne-am așezat la coadă, are cam 5 kilometri și se înaintează foarte greu", scrie o română pe un grup de Facebook dedicat celor care își fac vacanța în Grecia.

"E groaznic, înaintăm încet, pe o singură coloană", comentează un altul.

Situația vine după ce Grecia a închis cinci din cele șase puncte de trecere a frontierei din Bulgaria. MAE i-a avertizat, ieri, pe români că în accesul în Republica Elenă este permis, în perioada 1-15 doar pe la punctul de trecere Kulata - Promachonas.

Măsura a fost luată în urma introducerii obligativității completării unui formular electronic, care are ca principal scop evidența celor care merg în această țară.

Situația îi face pe unii români să se gândească chiar la amânarea vacanței.

"Ne gândim serios dacă să mai plecăm sau nu. Voiam să plecăm sâmbătă sau duminică, dar nu cred că se va rezolva ceva până atunci. Dacă toată lumea trece pe la Kulata, va fi superaglomerat mereu, cu atât mai mult în weekend", a scris o altă româncă pe grupul de Facebook.

Un altul are o părere similară. "Dacă grecii continuă cu o singură graniță de intrare la ei, renunț la vacanță".

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu