Consiliul General al Capitalei a respins din nou propunerea de cedare a unei părți din Satul Francez

Postat la: 04.08.2020 - 18:15

Proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, în scopul stingerii obligațiilor către un om de afaceri, a fost respins, marţi, pentru a patra oară, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Prin proiectul de hotărâre care s-a discutat în CGMB marți, 4 august, Primăria Capitalei încerca să îi cedeze omului de afaceri Costică Costanda și soției acestuia un teren cu suprafața de 15.000 metri pătrați în Satul Francez, cu tot cu construcţiile de pe acesta. Cedarea terenului ar fi urmat să stingă o datorie de 115 milioane de euro pe care Municipalitatea este obligată s-o plătească familiei Costanda, ca urmare a sentinței definitive a Instanței Supreme din data de 4 iunie 2020.

"Suntem notificați că pe data de 3 august conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate în totalitate. Nu vom mai putea face plăti nici pentru domeniul medical, nici pentru domeniul social, nici pentru subvenții la transportul public, la termoficare și nici în celelalte domenii de activitate. Sunt procese care durează de 16 ani de zile, deci nu este vina mea sau a dumneavoastră. Trebuie să plătim 115 milioane de euro avocaților familiei Costanda. E o problemă de 16 ani nerezolvată care a picat acum pe noi, în plină pandemie", declara, la ședința anterioară a CGMB, cea din 29 iulie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu