Comisia Europeană va prezenta o strategie de ieșire coordonată a statelor membre din carantină

Postat la: 07.04.2020 - 18:03

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta miercuri "recomandări" pentru asigurarea unei ieșiri coordonate din carantină impusă pentru a opri răspândirea noului coronavirus, a anunțat, marți, purtătorul său de cuvânt, relatează AFP.

Executivul european a decis să prezinte recomandările sale săptămâna aceasta, în timp ce două state ale Uniunii Europene, Austria și Danemarca, și-au prezentat deja planurile de ieșire din carantină.

"Mâine (miercuri) Comisia va adopta recomandările, viziunea sa asupra modului în care statele membre ar trebui, în manieră coordonată, să pună capăt perioadei de carantină și, în general, alte măsuri luate în acest context", a explicat Eric Manner.

"Credem că este important să venim cu propuneri acum, din moment ce unele state membre au început deja să anunţe primii paşi în acest sens pentru săptămânile următoare, astfel că ni se pare foarte important ca acest lucru să se facă în mod coordonat", precizează oficialul citat.

Problema este o sursă "de mare îngrijorare" pentru liderii UE, pentru că "virusul nu va fi mort", iar acest lucru va pune probleme dacă ridicarea măsurilor și carantinei este făcută "dispersat", a explicat sursa europeană.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu