Cod roşu la meciul România - Germania. Temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Postat la: 26.06.2019 - 15:44

România U21 va înfrunta, joi, Germania U21, în semifinalele Campionatului European. Partida va avea loc la Bologna, unde sunt așteptate aproximativ 40 de grade Celsius la ora de disputare a meciului (18:00, în Italia), potrivit Mediafax.

Autoritățile locale au emis un cod roșu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 în orașele Bolzano (Trentino Alto-Adige), Brescia (Lombardia), Florența (Toscana), Perugia (Umbria), Rieti și Roma (Lazio). A fost emis și un cod portocaliu de caniculă pentru mai multe orașe din nordul și centrul țării.

Conform Serviciului Meteorologic al Aviației Militare din Italia, temperatura maximă de joi, 27 iunie, la Bologna, va fi de 40 de grade. Această temperatură va fi atinsă la ora 17:00, cu doar o oră înainte ca partida dintre România U21 și Germania U21 să înceapă.

UEFA a modificat în ultimul moment programul semifinalelor, fără a oferi o explicație oficială. Partida dintre România și Germania ar fi trebuit să aibă loc de la ora 22:00 (ora 21:00, în Italia), la Reggio Emilia.

Imediat după remiza cu Franța, din ultimul meci al grupei C, când România și-a asigurat calificarea în semifinalele turneului final, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF s-a declarat foarte nemulțumit de hotărârea celor de la UEFA de a muta ora jocului, de la 21:00 (ora locală), la 18:00 (ora locală).

Mihai Stoichiţă a avut o reacţie nervoasă, la DigiSport: "Este crimă dacă se întâmplă acest lucru! Nu cred că se poate întâmpla aşa ceva, să jucăm la ora 19:00. Am înţeles că vor fi 36 de grade la ora respectivă Orice activitate este suspendată la 36 de grade".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu