Cinci bebeluşi din cadrul Maternităţii Odobescu Timişoara au ieșit negativ la al doilea test coronavirus

Postat la: 08.04.2020 - 09:58

Cinci dintre cei 10 bebeluși născuţi la Maternitatea Odobescu din Timișoara, ale căror teste ieșiseră pozitive, au fost retestați pentru COVID-19, marți, iar rezultatele au ieșit negative.

Cei 5 din cei 10 nou născuți ale căror teste ieșiseră pozitive sunt din Timișoara și au fost retestati ieri și au ieșit negativi. Ceilalți 5 sunt din județe limitrofe ( AR și HD), iar pentru aceştia se aşteapta rezultatele testelor. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timişoara să demareze de urgenţă o verificare la unitatea medicală menţionată cu privire la acest caz după ce zece nou-născuţi fuseseră depistaţi pozitiv la testul COVID-19.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au deschis dosar penal şi efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a 10 nou-născuți și a altor 25 persoane - cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobești a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Între timp, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie. Pacientele ce se vor adresa acestei unități, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov 2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu