Cercetătorii estimează că circa 65% din populația globului se va infecta cu coronavirus. Majoritatea oamenilor se vindecă

Postat la: 31.03.2020 - 17:29

Cercetătorii de la mai multe universități din Marea Britanie estimează că între 50% şi 80% din populaţia globului s-ar putea infecta cu virusul COVID-19, dar spun că majoritatea oamenilor se vindecă, inclusiv cei care au simptome grave, potrivit unui studiu citat de EFE.

Timpul mediu între apariţia primelor simptome şi decesul unui pacient este de 17,8 zile, iar media de vindecare este de 22,6 zile. "Este posibil să existe cazuri izolate care să fie puternic mediatizate, însă analiza noastră arată foarte clar că la persoanele de peste 50 de ani spitalizarea este mult mai probabilă decât în cazul acelora sub această vârstă. Estimările noastre pot fi folosite în orice ţară pentru a lua decizii informate cu privire la cele mai bune politici pentru a stopa răspândirea virusului", a arătat cercetătoarea Azra Ghani.

Cercetătorul Shigui Ruan, de la Universitatea din Miami, susţine estimările ratelor mortalităţii pot varia de la țară la țară din cauza abordărilor diferite a măsurilor de prevenţie şi control, dar şi de nivelul de pregătire şi acces la serviciile sanitare. În ceea ce privește persoanele afectate, gravitatea infecției crește odată cu vârsta pacienţilor.

Rata mortalităţii la persoanele cu vârste între 20 şi 30 de ani este de 0,031% dar ajunge la 7,8% în rândul celor de peste 80 de ani. Doar 3,4% dintre persoanele între 30 şi 40 de ani au nevoie de spitalizare, iar pentru cele între 50 şi 59 de ani creşte la 8,2%. Cercetarea a fost realizată de oameni de știință de la Imperial College London, Universitatea Queen Mary şi Universitatea Oxford şi publicat în The Lancet Infectious Diseases.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu