Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_6aflfciqr5oggrlve0ei5k0r65, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Celebru epidemiolog român: În decembrie putem ajunge la 8.000 de cazuri pe zi!

Celebru epidemiolog român: În decembrie putem ajunge la 8.000 de cazuri pe zi!

Postat la: 26.10.2020 20:34

Un celebru epidemiolog din România susține că în luna decembrie România va raporta și câte 8.000 de noi cazuri COVID-19 zilnice în funcție de cât de mult sunt respectate măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei și al limitării răspândirii SARS-CoV-2.

Epidemiologul Emilian Popivici explică faptul că numărul de infectări zilnice cu SARs-CoV-2 confirmate în România ar putea ajunge și la 7.000-8.000, însă punctează faptul că totul depinde de măsurile impuse de autorități și modul sau gradul în care populația le respectă. „Dacă noi ne-am menține la 1,1 număr bazal de reproducere, am menționat că din 14 septembrie ne aflăm la acest 1,1. Dacă se menține așa până la început de decembrie, creșterea poate fi de până la câteva mii de cazuri peste cele pe care le avem acum. Că vor fi 7,000, că vor 8,000, nu în plus, cu totul 7,000 sau 8,000 de cazuri, asta este iarăși mai greu de spus pentru că totul depinde de măsuri și de felul în care se respectă.

De asemenea, să nu uităm că urmează să se activeze și virusurile gripale. Sigur că este posibil că circulația acestora să fie redusă, datorită faptului că oamenii aplică aceste măsuri de protecție cu mască și cu toate celelalte. Dar, oricum, trebuie avut în vedere și acest aspect, chiar la o circulația mai redusă, și să nu uităm problema vaccinării antigripale!", a explicat epidemiologul Emilian Popovici. În prezent, evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră, dar nu numai, este un îngrijorătoare. România raportează de câteva zile peste 5.000 de noi cazuri COVID-19 zilnice, în timp ce sistemul de sănătate pare că nu mai rezistă mult pe baricade.

Îngrijorător este faptul că numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 care sunt internate în secțiile ATI a ajuns 823, potrivit ultimei informări transmise de grupul de Comunicare Strategică. În acest context, specialiști din întreaga țară avertizează că sistemul fie a cedat, fie începe să cedeze. Un exemplu în această privință fiind și cazul primului român infectat cu COVID-19, care nu a mai avut loc la ATI! Un pacient care contractase temutul virus, internat în Spitalul Municipal din Mediaş, județul Sibiu, care nu are paturi de terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus, a murit vineri, în timp ce aştepta să fie transferat într-o secţie de ATI dintr-un alt spital.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu