Cel mai bogat primar din România. 500.000 de euro cheltuiţi pe vile în 4 ani

Postat la: 21.06.2019 - 10:58

Topul proprietăților din declarațiile de avere ale primarilor din marile orașe este și un indicator al corupției. După Robert Negoiță, milionar din imobiliare, primarul Iașului este cel mai înstărit la capitolul case.

Averea imobiliară a primarului de Iași, Mihai Chirica, e în topul național al edililor din orașele reședință de județ. La proprietăți îl depășește doar Robert Negoiță (Sector 3 București), dar acesta vine din mediul privat și a făcut avere prin afaceri imobiliare. Frapează modul în care s-a expus public Mihai Chirica cu proprietățile sale: trei le-a recunoscut, iar o vilă cât un ranch (în Frasin-Suceava) nu e asumată, fiind intabulată pe o firmă-fantomă.

Mihai Chirica este primarul cu cele mai multe proprietăți din țară, după Robert Negoiță. Marea majoritate a primarilor dețin câte o singură casă, unii au si vechiul apartament din perioada comunistă, pe care l-au cumpărat după Revoluție.

Mihai Chirică deține o vila la Iași de 136 mp, un apartament de 70 mp pe Bulevardul Independenței, declarat la o valoare subevaluată și încă un apartament pe numele soției, de 72 mp. De asemenea, mai are pe numele fiicelor sale o vila de 240 mp și cea în care locuiește, plătită de soacra sa.

La Barnova are un teren de 1.400 mp, iar lângă Vatra Dornei un altul cu preț confidențial, de 4.200 mp. La Frasin (Suceava) detine 160 mp pe teren de 4.200 , trecute pe firma Eurodesign Consulting.

De tiparul Chirica se apropie și primarul din Slatina, Emil Moț, care exact la fel a declarat niște venituri uriașe la nuntă și deține trei proprietăți.

Cel mai sărac primar de oraș mare din România este cel de la Craiova, Mihail Genoiu. La proprietăți scrie: nimic. Singura avere a primarului din Galați, Ionuț Pucheanu, este un loc de veci. Nu are casă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu