Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_3npt39npqmhm52udt3n1lrvct2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Ce spunea profesorul Adrian Streinu-Cercel despre coronavirus în urmă cu două luni

Ce spunea profesorul Adrian Streinu-Cercel despre coronavirus în urmă cu două luni

Postat la: 28.03.2020 22:50

În urmă cu două luni, mai exact pe 27 ianuarie 2020, profesorul Adrian Streinu-Cercel avea o declaraţie cel puţin bizară faţă de epidemia de coronavirus care izbucnise atunci în China.

"Managerul Institutului 'Matei Balş', Adrian Streinu-Cercel, a precizat într-o conferinţă de presă că riscul ca noul coronavirus din China să ajungă în România este extrem de redus. El a spus că Institutul are toate capabilităţile pentru a primi, diagnostica şi trata potenţialii pacienţi. 'Majoritatea sunt forme uşoare - 75%, nu prea ajung să fie depistate clinic. În primele 2-3 zile pacientul dezvoltă pneumonie, dar fără febră, ceea ce schimbă datele privind persoanele care intră în ţară. China e mare, să faceţi specificaţia că acest focar, la nivelul Hubei, cu circa 11 milioane de locuitori, e un punctişor pe harta Chinei. Înseamnă că riscul ca un astfel de caz să ajungă în România e substanţial redus. Măsurile sunt pentru a putea identifica primii pacienţi. La Institutul Matei Balş pot fi diagnosticaţi şi trataţi potenţialii pacienţi', a declarat Adrian Streinu-Cercel, se arată într-un material public de digi24, la vremea respectivă. Acum el spune ca trebuie sa stam cel putin sase saptamani in casa pentru ca pericolul sa treaca!

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu