Cardul de sănătate, obligatoriu de azi. Medicii de familie ripostează din nou

Postat la: 01.10.2020 10:31

Medicii de familie au solicitat Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să revină asupra deciziei de a reintroduce cardul de sănătate pentru consultaţiile acordate în cabinete

Specialiştii spun că folosirea cardului în condiţiile în care Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu funcţionează şi creează blocaje în activitatea cabinetelor ar complica şi mai mult problema actuală, cea a transmiterii intracomunitare a infecţiei cu SARS-CoV-2. „Nu aduce niciun fel de beneficiu statului, cardul de sănătate are doar rolul de autentificare a prezenţei pacientului la cabinet, creează disfuncţionalităţi la nivelul cabinetelor şi pune în pericol personalul medical, respectiv pacienţii, prin prelungirea duratei consultaţiilor. Vă rugăm să reveniţi asupra deciziei şi să menţineţi nefolosirea cardului în perioada următoare", au precizat reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei.

Medicii mai subliniază că această perioadă este una foarte aglomerată, pe lângă infecţia cu SARS-CoV-2 sunt prinşi şi în campania de vaccinare antigripală, încă e în desfăşurare perioada de eliberare a adeverinţelor şi avize epidemiologice pentru începutul anului şcolar, situaţia putând să culmineze cu o epidemie de gripă suprapusă peste pandemia de coronavirus. Reamintim că, zilele trecute, reprezentanţii CNAS au anunţat că, de la 1 octombrie, cardul de sănătate redevine obligatoriu pentru consultaţiile de la cabinetele medicilor, „pentru a avea o evidenţă cât mai exactă şi a gestiona cât mai eficient fondurile din sistem".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu