Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_90ok7u7pison93gecfe4q313n1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Bombardier vinde divizia de echipamente feroviare grupului francez Alstom

Bombardier vinde divizia de echipamente feroviare grupului francez Alstom

Postat la: 18.02.2020 11:19

Grupul canadian Bombardier a convenit vânzarea diviziei de echipamente feroviare grupului francez Alstom, pentru a valoare de întreprindere de 8,2 miliarde de dolari, urmând să acorde mai multă atenţie diviziei de aviaţie şi plăţii datoriilor.

Acordul va avea loc în mare parte în numerar, o parte din sumă urmând să fie plătită în acţiuni Alstom noi, au confirmat Bombardier şi Alston în comunicate separate. Bombardier a anunţat că va primi o sumă netă de 4,20-4,5 miliarde de dolari, după deducerea unei sume care va reveni managerului canadian de fonduri de pensii Caisse de dépôt et placement du Québec, care deţine o participaţie de 30% la divizia de echipamente feroviare.

În urma acrodului, Caisse va deveni cel mai mare acţionar al grupului Alstom. Tranzacţia ar urma să fie finalizată în prima jumătate a anului 2021, a precizat Bombardier. Memorandumul de înţelegere dintre Bombardier şi Alstom a fost aprobat de consiliile de administraţie ale celor două companii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu