Biserica Ortodoxă din Rusia îngheaţă relaţiile cu Constantinopolul

Postat la: 15.09.2018 07:29

Biserica Ortodoxă Rusă a anunţat vineri că nu va mai participa la structurile prezidate de Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol, acuzând-o că ar fi de acord cu încercarea Bisericii ucrainene de a se desprinde de Moscova, relatează Reuters.

Vladimir Legoida, purtătorul de cuvânt al Bisericii ruse, a declarat că Sfântul Sinod a decis să suspende participarea la toate structurile prezidate sau co-prezidate de reprezentanţii Patriarhiei de la Constantinopol.

De asemenea, suspendă toate serviciile cu preoţii de vârf ai Patriarhiei din Constantinopol şi nu îl va mai comemora pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I în slujbele sale, a transmis Legoida prin intermediul reţelelor de socializare online.

"În esenţă, aceasta este o defalcare a relaţiilor. Pentru a lua un exemplu din viaţa seculară, decizia este aproape echivalentă cu tăierea legăturilor diplomatice ", a declarat Mitropolitul Ilarion al Bisericii ruse, citat de agenţia de ştiri RIA.

Liderii politici pro-occidentali din Ucraina au căutat să scoată fosta republică sovietică din orbita Moscovei după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea în 2014, iar o insurgenţă susţinută de Moscova a izbucnit în estul Ucrainei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu